"… Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.”

Robert Fulghum

ΓΛΥΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ...

Καλοκαιράκι μύρισε και το μυαλό όλων των παιδιών ταξιδεύει στη θάλασσα!!!!! Να λοιπόν κάποιες απο τις καλοκαιρινές μας δραστηριότητες στο πλαίσιο της ενασχόλησής μας με το θέμα : Η θάλασσα!!!
 1. Τρισδιάστατος βυθός από μέγαλο χαρτόκουτο. Αφού χρωμάτισαν και έκοψαν τα διάφορα θαλασσινά, τα κόλλησαν μέσα στο κουτί το οποίο προηγουμένως το ντύσαμε με μπλε χαρτί του μέτρου. Κάποια ψάρια τα κρεμάσαμε για να φαίνεται ο βυθός πιο αληθινός! Στη φωτογραφία τα παιδιά στολίζουν το βυθό με κοχύλια, αστερίες και βότσαλα.


2. Επιτραπέζιο παιχνίδι : Τάισε τη φάλαινα!!!! Προσοχή όμως κάθε φάλαινα μπορεί να φάει μόνο πράγματα που το αρχικό τους γράμμα ταιριάζει με αυτό που κουβαλούν στην πλάτη τους!!!! Αλλιώς θα έχουν στομαχόπονο!!!!!!!
  
Εγώ:  Αυτή η φάλαινα έχει λίγο στομαχόπονο μπορέις να βρεις γιατί και να τη γιατρέψεις;;;;
Προνήπιο: Ξέρω κυρία!!! Το χταπόδι ξεκινάει από χ αλλά είναι το αγαπημένο μου ζωάκι και θέλω να το φάει η δική μου φάλαινα!!!!

3.Παιχνίδι : Ποιος είναι ο πιο γρήγορος ψαράς;;Έχω εκτυπώσει και παλαστικοποιήσει 4 θαλασσινά. Τα έδεσα με σπάγκο και στη άλλη άκρη έδεσα ένα γλωσσοπίεστρο. Τα παιδιά- ψαράδες τυλίγουν όσο πιο γρήγορα μπορούν το σπάγκο γύρω από το γλωσσοπίεστρο . Όποιος τυλίξει όλο το σπάγκο πρώτος κερδίζει!!!! Και το ψάρεμα ξεκινά!!!! Πολύ γέλιο!!!!
4. Κατασκευή: Χταπόδι από ρολό χαρτί υγείας. Κι εμείς κατασκευάσαμε το γνωστό χταποδάκι, μία κατασκευή εύκολη και όμορφη! 
Βάφουμε τα ρολά με ροζ τέμπερα γιατί έτσι  αποφασίσαμε !!! Αφήνουμε να στεγνώ.σουν και κόβουμε το ρολό περίπου ως τη μέση 8 φορές.διπλώνουμε και σχηματίζουμε τα πλοκάμια του
 Κολλάμε ματάκια, σχηματίζουμε ένα χαμόγελο και με μπατονέτα και άσπρη τέμπερα τυπώνουμε τις βεντούζες στα πλοκάμια του χταποδιού.
Έτοιμα τα χταποδάκια!!!!!

Μάθαμε και ένα αγαπημένο τραγούδι πού κάθε χρόνο που το μαθαίνω στα παιδιά ξετρελαίνονται!
Είναι το " ΓΑΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ"
του Γ. Σακελλαρίδη από το έργο  του  «Όταν το παιχνίδι συναντάει το τραγούδι»

Γάμος έγινε μεγάλος
μες σε πέντε μέτρα βάθος...
μες σε πέντε μέτρα βάθος
γάμος έγινε μεγάλος!!!!

Ε παντρεύτηκε η σαρδέλα
Και πήρε για γαμπρό
το μικρό τον κοκωβιό...
το μικρό τον κοκωβιό!
Και μαζευτήκαν τα ψάρια ,
οι σουπιές τα καλαμάρια
καραβίδες , παλαμίδες
τα χταπόδια και οι γαρίδες....

Καταφθάνει και ο κουμπάρος,
ο γυαλίστερος ο σπάρος !!
Να χαρές , να και ξενύχτι
ώσπου απλώθηκε το δίχτυ...

Και ο γάμος εδιαλύθη,
αφού το ΄βαλαν στα πόδια
οι σουπιές και τα χταπόδια,
ο γαμπρός μαζί και η νύφη
η μικρή μας η σαρδέλα
με την πράσινη κορδέλα!!
Γάμος έγινε μεγάλος 
μες σε πέντε μέτρα βάθος
γάμος έγινε μέγάλος
μες σε πέντε μέτρα βάθος!!!!!



Το συγκεκριμένο τραγούδι προσφέρεται για δραματοποίηση και όχι μόνο!!!! Εμείς το δραματοποιήσαμε πολλές φορές αλλάζοντας κάθε φορά ρόλους! Κι επειδή μας άρεσε τόσο πολύ , αποτέλεσε και ένα μέρος της καλοκαιρινής μας γιορτής!!!!

Τελείωσε μία ακόμη σχολική χρονιά!!! Ήταν για μένα απ'της πιο όμορφες χρονιές σε ένα απ' τα πιο όμορφα χωριά της Δράμας στη Μικρόπολη!!!!!

Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία και αισιοδοξία!!! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αγαπημένα ιστολόγια